Elitlicenser beviljade för alla klubbar 2017

Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har beviljat elitlicens för alla klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan som ska elitlicensprövas inför säsongen 2018.

Detta innebär att Varbergs BoIS, IK Frej Täby och Kristianstads DFF alla visade positivt eget kapital i sina periodiserade bokslut per 31 augusti 2017 och att samtliga dessa klubbar även uppvisat likviditetsplaner som visar att de kan klara sina betalningar under resten av året samt visat resultatprognoser för resten av året som vid inte orealistiska antaganden innebär att deras egna kapital kan bli noll eller positivt den 31 december 2017.

Samtliga klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan har också uppfyllt kravet på betalningar per den 31 augusti 2017, samt intygat att de inte saknar ekonomiska förutsättningar att bedriva verksamheten hela nästkommande verksamhetsår.

Samtliga klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan har också uppfyllt de övriga elitlicenskraven, som avser huvudtränare, säkerhetsansvarig, säkerhetsorganisation och medicinsk undersökning, där elitlicenskravet avseende huvudtränare för IF Brommapojkarna har ansetts uppfyllt med hänvisning till särskilda skäl.

Närmare information om besluten kan lämnas av Licensnämndens ordförande Richard Johnsson, 070 - 6982250.