Dalkurd får förhandstipsen

Dalkurds Poya Asbaghi och Rawez Lawan vid måndagens upptaktsträff.

Vilket lag vinner Superettan 2017?
Dalkurd blev svaret på måndagens upptaktsträff när de 16 klubbarna mötte medierna.
- Jag är oberörd av favoritskapet utifrån. Jag känner större press internt då jag vet vad vi förväntar av oss själva, sa tränaren Poya Asbaghi.

I helgen sparkar Superettan igång. Vem ska vinna den 18:e upplagan? Ja, på den traditionella upptaktsträffen i Upplands-Väsby kändes Dalkurd hetast. Inte enbart för att Svenska Spel oddssatt Dalkurd som favorit till seriesegern utan också för att upptaktsträffens deltagare röstade fram Dalkurd som favorit. Ja, som storfavorit då 65 procent trodde på serieguld för Borlänge-klubben.

Efter den officiella träffen ställde jag en lite tuffare fråga till Poya Asbaghi:

Vilken klubb blir tvåa bakom Dalkurd?

- Det finns flera bra lag i Superettan. Helsingborg måste vara en tung kandidat till att gå upp i Allsvenskan igen. De har ett mycket bra lag. Varberg, Trelleborg och GAIS är andra klubbar som kommer att tillhöra toppen. Det finns säkert fler, svarade Poya Asbaghi utan att ta bort sitt eget Dalkurd från förstaplatsen.

Det vittnar om en härlig självkänsla och ett underbart självförtroende och granskar man Dalkurds trupp, med elva nya spelare, känns det som om klubben kan nå Allsvenskan redan under sin andra säsong i Superettan.

I fjol blev Dalkurd fyra bakom Sirius, Athletic FC United och Halmstads BK. Endast en poäng bakom kvaltrean HBK.

- Vi har lärt oss mycket av förra säsongen. Nu har vi varit på de flesta arenor vi åter ska spela på och vi har värvat på de platser där vi var mindre bra i fjol. Dalkurd är på frammarsch och min känsla är positiv, fortsatte Asbaghi.

När vår lilla pratstund är slut sträcker jag fram handen och tackar Dalkurd-tränaren för intervjun.

- Tack själv och så ses om ett år igen då det är dags för en ny upptaktsträff - fast då på den allsvenska…

Hur Superettan slutar 2017?

Den 4 november vet vi.

Upplagt av: Larne Wallisson