Kategori: UEFA Europa League 2017
Planen i Husby invigdes 23 maj.

En plan för en bättre framtid

- Vi får inte låta tragiska händelser som den i Manchester innebära att vi slutar leva och planera för vår framtid, som för barnen här i Husby. Det här är en fantastisk kontrast och man blir väldigt glad för det.

Så sa Emilia Bjuggren, Idrottsborgarråd i Stockholm, när hon tillsammans med UEFA-ambassadören Patrik Andersson och Stockholms Fotbollförbunds ordförande Lars Ekholmer invigde UEFA:s maxipitch i Husby på tisdagen.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Angående tragedin i Manchester

Beskedet om tragedin i Manchester gjorde oss såväl chockade som djupt bedrövade. Våra tankar går i första hand till de drabbade och deras anhöriga. Händelsen medför dock inte att Europa League-finalens säkerhetsorganisation i nuläget har anledning att vidta några särskilda åtgärder.

Kategori: fogis.se

Elfte finalen för Bosse Karlsson

Elfte finalen för Bosse Karlsson Den svenske domarbasen, tillika f d internationelle domaren, Bosse Karlsson har tilldelats uppdraget som domarobservatör vid onsdagens UEFA Europa League-final mellan Ajax och Manchester United på Friends Arena. Det är Karlssons elfte (!) internationella final som domarobservatör.
Kategori: UEFA Europa League 2017
Damir Skomina Foto:Getty Images

Damir Skomina domare i finalen

Damir Skomina, Slovenien, har fått uppdraget som domare under UEFA Europa League-finalen på Friends Arena den 24 maj. Skomina har varit internationell domare sedan 2003 och har den här säsongen dömt bland annat sex Champions League-matcher. Matchen mellan Ajax och Manchester United blir Skominas första finalmatch som domare.

Karl-Erik Nilsson

Karl-Erik Nilsson om kommande månader

UEFA Europa League-final, VM-kval, tre EM-slutspel - de närmaste månaderna är kanske de mest intensiva för svensk fotboll på mycket, mycket, länge.
- Aktiviteten och framtidstron på flera plan gör mig stolt som svensk fotbolls ordförande, säger Karl-Erik Nilsson.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Blindfotboll var en av de uppskattade aktiviteterna i Kungsan under söndagen.

Fotbollsfest med blindfotboll i Kungsan

Stockholm och Kungsträdgården visade upp sig från sin finaste soliga sida på söndagen när fan zones andra dag inför onsdagens UEFA Europa League-final bjöd på nya aktiviteter.
Det började med träning för funktionsnedsatta och blindfotboll. Daniel Göransson och Emilia Dahlgren från MIK Sound, enda laget i Sverige menar att det går att lära sig som med all annan fotboll.
- Vi tränar två gånger i veckan, men det finns inga lag att möta i Sverige så vi får åka utomlands, närmast är det turnering i Tjeckien, sa Emilia.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter