Kategori: UEFA Europa League 2017

Andersson intervjuas om slutspelet

UEFA Europa League-finalens ambassadör Patrik Andersson tar en åktur genom finalstaden Stockholm och ger sina tankar om turneringen och några av de deltagande lagen i slutspelet.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Tre svenskar till åttondelsfinalerna

Tre sextondelsfinaler är färdigspelade och Manchster United, Schalke 04 och Krasnodar välkomnas till åttondelsfinalerna. Det betyder att tre svenska spelare, Ibrahimovic, Granqvist och Claesson, är klara för åttondelsfinal. I kväll avgörs de resterande 13 sextondelsfinalerna.

- Det är givetvis ett tufft utgångsläge. Men vi tror på oss själva och kommer göra allt för att vända och ta oss vidare, säger John Guidetti inför returen där Celta Vigo behöver vända 1-0 mot Shakhtar på bortaplan.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Andreas Granqvist och Krasnodar kan säkra avancemang under kvällen.

Nu avgörs sextondelsfinalerna

En knapp vecka har gått sedan första mötet av sextondelsfinalerna spelades. I kväll och under morgondagen, torsdag, avgörs sextondelsfinalerna när returerna spelas runt om Europa. Redan i kväll kan tre svenska spelare ta ett steg närmare finalen på Friends Arena, 24 maj, när Granqvist och Claesson, Krasnodar, samt Ibrahimovic, Manchester United, spelar sina returer.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Ta chansen och spela Fans Final på Friends Arena den 25 maj - antingen i Henrik Larssons eller Fredrik Ljungbergs lag.

Spela final på Friends Arena

Alltid drömt om att spela på Friends Arena? Nu finns möjligheten. Den 25 maj, dagen efter finalen i UEFA Europa League, kommer Fans Final spelas på nationalarenan. Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg matchar varsitt lag och nu har du möjlighet att tävla om en startplats i något av lagen.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Zlatan Ibrahimovic gjorde hattrick när Manchester United vann med 3-0.

Ibrahimovic med hattrick

Slutspelet i UEFA Europa League är igång. De första sextondelsfinalerna är spelade och bland annat Rostov, Schalke, Roma och Manchester United stod för utmärkande segrar. Zlatan Ibrahimovic och Edin Dzeko gjorde hattrick medan Klaas-Jan Huntelaar satte dit sitt 50 mål i Europa. Även Viktor Claesson hittade nätet och avgjorde sin första tävlingsmatch med Krasnodar.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Peter Wettergren med en

Peter Wettergren om Europaspel

Peter Wettergren har erfarenhet av cupspel i Europa från tidigare uppdrag i Elfsborg och Köpenhamn och är nu en av de personer som jobbar närmast våra svenska landslagsspelare. På torsdag inleds slutspelet i årets UEFA Europa League och den assisterande förbundskaptenen vet vad matcherna betyder.
- Erfarenhet av spel på den internationella arenan är ovärderligt, både för spelare och ledare, säger Peter Wettergren.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Ludwig Augustinsson och Robin Olsen är två av de 15 kvarvarande svenska spelarna.

15 svenska spelare kvar i Europa League

Om en vecka sparkas slutspelet i UEFA Europa League igång. Fram till 24 maj ska de 32 kvarvarande lagen bli två som till slut får göra upp om titeln på Friends Arena. In i slutspelet går 15 svenska spelare - bland annat Ludwig Augustinsson och Robin Olsen som med sitt FC Köpenhamn ansluter från Champions League.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Det här är UEFA Europa League

UEFA Europa League

Sevilla är regerande mästare och har vunnit UEFA Europa League de tre senaste säsongerna. Årets final spelas på Friends Arena den 24 maj – men vad har turneringen för historia? Svenskfotboll.se ger en kort bakgrund om UEFA Europa League.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter