Kategori: UEFA Europa League 2017
Zlatan Ibrahimovic gjorde hattrick när Manchester United vann med 3-0.

Ibrahimovic med hattrick

Slutspelet i UEFA Europa League är igång. De första sextondelsfinalerna är spelade och bland annat Rostov, Schalke, Roma och Manchester United stod för utmärkande segrar. Zlatan Ibrahimovic och Edin Dzeko gjorde hattrick medan Klaas-Jan Huntelaar satte dit sitt 50 mål i Europa. Även Viktor Claesson hittade nätet och avgjorde sin första tävlingsmatch med Krasnodar.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Peter Wettergren med en

Peter Wettergren om Europaspel

Peter Wettergren har erfarenhet av cupspel i Europa från tidigare uppdrag i Elfsborg och Köpenhamn och är nu en av de personer som jobbar närmast våra svenska landslagsspelare. På torsdag inleds slutspelet i årets UEFA Europa League och den assisterande förbundskaptenen vet vad matcherna betyder.
- Erfarenhet av spel på den internationella arenan är ovärderligt, både för spelare och ledare, säger Peter Wettergren.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Ludwig Augustinsson och Robin Olsen är två av de 15 kvarvarande svenska spelarna.

15 svenska spelare kvar i Europa League

Om en vecka sparkas slutspelet i UEFA Europa League igång. Fram till 24 maj ska de 32 kvarvarande lagen bli två som till slut får göra upp om titeln på Friends Arena. In i slutspelet går 15 svenska spelare - bland annat Ludwig Augustinsson och Robin Olsen som med sitt FC Köpenhamn ansluter från Champions League.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Det här är UEFA Europa League

UEFA Europa League

Sevilla är regerande mästare och har vunnit UEFA Europa League de tre senaste säsongerna. Årets final spelas på Friends Arena den 24 maj – men vad har turneringen för historia? Svenskfotboll.se ger en kort bakgrund om UEFA Europa League.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Med fyra månader kvar till finalen

UEFA Europa League-finalen 2017 spelas den 24 maj på Friends Arena – fyra månader från i dag. En händelserik vår väntar och slutspelet sparkar igång om mindre än en månad. Nu kan vi presentera att biljetterna till finalen släpps till försäljning den 17 mars.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Bli volontär vid Europa League-finalen

Onsdagen den 24 maj 2017 spelas UEFA Europa League-finalen på Nationalarenan Friends Arena i Solna. Det kommer att bli en stormatch inför fullsatt arena. Svenska Fotbollförbundet och Stockholms Stad är arrangörer med bistånd av Solna Stad. Nu söker vi volontärer som tillsammans med oss vill skapa ett fantastiskt evenemang!

Kategori: UEFA Europa League 2017

32 lag slåss om finalplats på Friends

Uefa UEL Final 2017

UEFA Europa League-finalen på Nationalarenan Friends Arena 24 maj 2017 närmar sig. På måndag är det lottning med de 32 kvarvarande lagen i turneringen.
– Det ser ut att bli en mycket spännande lottning och dramatiskt slutspel i vår, säger Patrik Andersson, UEFA-ambassadör för tävlingen.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Patrik Andersson med UEL-pokalen. Foto: Harold Cunningham, UEFA.

Patrik Andersson tippar UEFA Europa League

På torsdag inleds gruppspelet i UEFA:s Europa League-spelet, som avslutas med finalen på Nationalarenan Friends Arena den 24 maj 2017.
- Det är bara att konstatera att det är Champions League-klass på flera av grupperna, riktigt bra klass på turneringen, säger Patrik Andersson, UEFA-ambassadör för hela turneringen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter