Kategori: UEFA Europa League 2017
Fyra lagen som spelar semifinal.

Så spelas semifinalerna

Semifinalerna i UEFA Europa League är lottade. Enbart fyra lag har kvar möjligheten att nå finalen på Friends Arena den 24 maj. När ambassadör Patrik Andersson dragit alla fyra bollar stod det klart att Ajax-Lyon samt Celta Vigo-Manchester United möter varandra 4 och 11 maj. I samband med lottningen tog Eva-Louise Erlandsson Slorach, Stockholms Stad, emot pokalen som nu kommer resa till Sverige inför finalen.

Kategori: UEFA Europa League 2017
UEFA Europa League-pokalen som kan ses på Mall of Scandinavia.

Åtråvärda pokalen anländer till Sverige – på plats i Mall of Scandinavia

Den 24 maj spelas finalen av UEFA Europa League på Friends Arena. Inför finalen kommer pokalen som vinnaren erhåller göra en Trophy Tour i Stockholm – med start i helgen på Mall of Scandinavia. Turneringens ambassadör Patrik Andersson anländer direkt från Schweiz med pokalen lördag 22 april vid 11.00. Även förbundskapten Janne Andersson kommer vara på plats och besökarna kan, utöver att ta foto tillsammans med pokalen, även utföra fotbollsaktiviteter tillsammans med adidas.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Guidetti och Ibrahimovic är vidare till semifinal.

Guidetti och Ibrahimovic till semifinal

Celta Vigo, Manchester United, Ajax och Lyon. Det är de fyra lag som har möjligheten att nå finalen av UEFA Europa League på Friends Arena den 24 maj. Det betyder att två svenska spelare, John Guidetti och Zlatan Ibrahimovic, fortfarande finns kvar i turneringen. Lottningen av semifinalerna, som spelas 4 och 11 maj, sker 13.00 på fredagen och kan följas hos UEFA.

Kategori: UEFA Europa League 2017
John Guidetti vill spela final på Friends Arena.

Guidetti vill nå finalen på Friends Arena

Celta Vigo vann hemmamötet mot Genk med 3-2. På torsdagkvällen väntar returmatch i Belgien. Guidetti gjorde mål senast och vill ta Celta Vigo vidare i slutspelet.

- Att få spela en Europa League-final är tillräcklig motivation, även om den skulle spelas på månen, men naturligtvis är det en jättestor grej för mig att den spelas i Stockholm. Där föddes jag och växte upp - staden finns i mitt hjärta, säger John Guidetti till UEFA.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Isaac Kiese Thelin och hans Anderlecht har 1-1 till returen mot Manchester United.

Nu ska åtta lag bli fyra

Dags för kvartsfinalreturer i UEFA Europa League. Med en dryg månad kvar till final på Friends Arena ska det avgöras vilka fyra lag som tar sig till semifinal. Isaac Kiese Thelin och hans Anderlecht fick till en sen kvittering mot Manchester United och har med sig 1-1 till returen som spelas i England.
- Det kommer givetvis bli tufft. Men vi tror på oss själva och har möjligheten att nå semifinal, säger Isaac Kiese Thelin.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Svenskkollen efter påskhelg

Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic

På torsdag ska det avgöras vilka fyra lag som kommer spela semifinal i UEFA Europa League. Fortfarande har åtta lag och tre svenska spelare chansen att nå semifinal och ta sig ett steg närmare finalen på Friends Arena den 24 maj. Svenskfotboll rapporterar om läget för de tre svenska spelarna efter påskhelgen som passerat.

Kategori: UEFA Europa League 2017
John Guidetti vann och stod för assist när Celta slog Genk med 3-2.

Guidetti målskytt när Celta Vigo vann

John Guidetti var tillbaka i startelvan efter skada när Celta Vigo tog emot Genk i UEFA Europa Leagues kvartsfinal. Och det med besked - Guidetti stod för både mål och assist i 3-2-segern. Mötet Anderlecht mot Manchester United, med både Isaac Kiese Thelin och Zlatan Ibrahimovic i startelvorna, slutade 1-1. Returerna spelas om en vecka.

Kategori: UEFA Europa League 2017
John Guidetti och lagkamraten Daniel Wass firar efter avancemanget mot Krasnodar.

Kvartsfinaldags i UEFA Europa League

En knapp månad har gått sedan åttondelsfinalerna spelades klart. Nu är det åter dags för slutspelsmatcher i UEFA Europa League. Om en dryg månad spelas finalen på Friends Arena och i kväll sparkas de första kvartsfinalerna i gång. John Guidetti, Celta Vigo, Zlatan Ibrahimovic, Manchester United, och Isaac Kiese Thelin, Anderlecht, är de tre svenskar som fortfarande har chans att nå finalen den 24 maj.
- Vi ser fram emot kvartsfinalerna mot Genk, säger John Guidetti.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Isaac Kiese Thelin och John Guidetti är kvar i slutspelet.

Inför kvartsfinaler - svenskkollen

På torsdag sparkas de första kvartsfinalerna av UEFA Europa League igång. Åtta lag återstår, tre svenska spelare. John Guidetti, Celta Vigo, Isaac Kiese Thelin, Anderlecht, samt Zlatan Ibrahimovic, Manchester United, har alla möjlighet att nå finalmatchen på Friends Arena den 24 maj. Svenskfotboll tar tempen på de svenska spelarna inför kvartsfinalerna.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Jonas Eriksson inför finalmatchen i Basel. Foto: UEFA

Med erfarenhet av finalmatcher i Europa

Jonas Eriksson var tillsammans med sitt domarteam Sveriges representanter när finalen av UEFA Europa League 2015/16 avgjordes i Basel. Även årets final kommer ha minst en svensk prägel. Förutom att det återstår tre svenska spelare som kan nå finalen kommer matchen spelas på Friends Arena den 24 maj.

I en längre intervju med svenskfotboll.se berättar Jonas Eriksson om de egna tankarna kring finaler, samt om det som väntar på Friends Arena. Vad domare, lag och fans kan förvänta sig av finalmatchen i UEFA Europa League.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter