Kategori: UEFA Europa League 2017

UEFA Europa League: visste du att?

Evenemanget är det största Svenska Fotbollförbundet någonsin arrangerat.

På torsdag börjar åttondelsfinalerna av UEFA Europa Leauge. Slutspelet går in i nästa skede och bland de 16 kvarvarande lagen ska två spela final på Friends Arena den 24 maj. Finalen är ett stort evenemanget och mycket ska falla på plats - evenemanget är nämligen det största Svenska Fotbollförbundet någonsin arrangerat.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Experters tankar om volontärsuppdrag

Vi söker volontärer som tillsammans med oss vill skapa ett fantastiskt evenemang kring UEFA Europa League-finalen på Friends Arena den 24 maj. Men varför bli volontär? Förutom en upplevelse utöver det vanliga innebär det även viktig erfarenhet. Vi har pratat med Mia Lerner, HR-chef på Svenska Fotbollförbundet, och Linus Eklund, researcher på Technogarden, om fördelarna med volontärsuppdrag i ett CV.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Guidetti och Granqvist möts i åttondelsfinal.

Åttondelsfinalerna lottade

UEFA Europa League-slutspelet går framåt. Under torsdagskvällen blev det klart vilka lag som gick vidare från sextondelsfinalerna och idag, tre månader kvar till finalen, lottades de väntande åttondelsfinalerna. Guidettis Celta Vigo lottades mot Granqvist och Claessons Krasnodar, enda matchen med svenska spelare på respektive lag.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Isaac Kiese Thelin satte dit 3-1 för Anderlecht i slutminuten.

Kiese Thelin tog Anderlecht vidare

Sextondelsfinalerna är spelade och nu står det klart vilka 16 lag som fortfarande har möjlighet att nå finalen av UEFA Europa League. 7 lag återstår med svenska spelare och bland annat Isaac Kiese Thelin hade en lyckad kväll där han skickade Anderlecht vidare i slutspelet. Lottningen av åttondelsfinalerna sker klockan 13.00 och kan följas på UEFA.com.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Tre svenskar till åttondelsfinalerna

Tre sextondelsfinaler är färdigspelade och Manchster United, Schalke 04 och Krasnodar välkomnas till åttondelsfinalerna. Det betyder att tre svenska spelare, Ibrahimovic, Granqvist och Claesson, är klara för åttondelsfinal. I kväll avgörs de resterande 13 sextondelsfinalerna.

- Det är givetvis ett tufft utgångsläge. Men vi tror på oss själva och kommer göra allt för att vända och ta oss vidare, säger John Guidetti inför returen där Celta Vigo behöver vända 1-0 mot Shakhtar på bortaplan.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Andreas Granqvist och Krasnodar kan säkra avancemang under kvällen.

Nu avgörs sextondelsfinalerna

En knapp vecka har gått sedan första mötet av sextondelsfinalerna spelades. I kväll och under morgondagen, torsdag, avgörs sextondelsfinalerna när returerna spelas runt om Europa. Redan i kväll kan tre svenska spelare ta ett steg närmare finalen på Friends Arena, 24 maj, när Granqvist och Claesson, Krasnodar, samt Ibrahimovic, Manchester United, spelar sina returer.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Ta chansen och spela Fans Final på Friends Arena den 25 maj - antingen i Henrik Larssons eller Fredrik Ljungbergs lag.

Spela final på Friends Arena

Alltid drömt om att spela på Friends Arena? Nu finns möjligheten. Den 25 maj, dagen efter finalen i UEFA Europa League, kommer Fans Final spelas på nationalarenan. Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg matchar varsitt lag och nu har du möjlighet att tävla om en startplats i något av lagen.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Zlatan Ibrahimovic gjorde hattrick när Manchester United vann med 3-0.

Ibrahimovic med hattrick

Slutspelet i UEFA Europa League är igång. De första sextondelsfinalerna är spelade och bland annat Rostov, Schalke, Roma och Manchester United stod för utmärkande segrar. Zlatan Ibrahimovic och Edin Dzeko gjorde hattrick medan Klaas-Jan Huntelaar satte dit sitt 50 mål i Europa. Även Viktor Claesson hittade nätet och avgjorde sin första tävlingsmatch med Krasnodar.

Kategori: UEFA Europa League 2017

Patrik Andersson inför slutspelet

UEFA Europa League-finalens ambassadör Patrik Andersson tog en åktur genom Stockholm och svarade på frågor om Europaspel och några av de kvarvarande lagen i slutspelet.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter