Kategori: UEFA Europa League 2017

Gräset läggs in på Friends Arena

Om mindre än en vecka spelas finalen av UEFA Europa League på Friends Arena. På onsdag, 24 maj, kommer Ajax och Manchester United göra upp om titeln på arenan. En gräsmatta i toppskick är viktigt för matchkvalitén, men hur går det till när gräset läggs in? Svenskfotboll träffade gräsmästare Simeon Liljenberg inför finalen.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Fan Zone i Kungsträdgården

Fotbollsfest i Kungsträdgården

Välkommen till Fan Zone i Kungsträdgården 20-21 och 23-24 maj. Inför UEFA Europa League-finalen välkomnar UEFA, Svenska Fotbollförbundet, Stockholms Fotbollförbund och Stockholms stad allmänheten till fotbollsdagar i Kungsträdgården. Ta del av matcher i S:t Eriks-Cupen, testa på att spela gå- och blindfotboll, delta i tävlingar och passa på att ta ett foto med den riktiga UEFA Europa League-pokalen.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Janne Andersson med pokal hos BP

Förbundskapten Janne Andersson var tillsammans med UEFA Europa League-pokalen och besökte Brommapojkarna och deras Nattfoboll. Samarbetet var en del av Alla är olika - olika är bra och intresserade spelare fick möjlighet att både fotas med pokalen och prata med Janne Andersson.

Kategori: Alla är olika - olika är bra

Lars Lagerbäck om färgblindhet

Lars Lagerbäck är färgblind och handskas med de utmaningar som ställs i vardagen. Lars Lagerbäck är även förbundskapten för Norges Herrlandslag och har jobbat som förbundskapten för fyra olika landslag under de 17 senaste åren.
- De stora utmaningarna ligger kring utrustning och analys. Ibland kan det vara svårt för mig att skilja spelare från varandra. Men med korrekta förberedelser kan jag vara fotbollstränare på elitnivå, säger Lars Lagerbäck.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Ajax-Manchester United spelar final på Friends Arena.

Ajax-Manchester United i final

Nu står det klart - det blir en klassfinal mellan Ajax och Manchester United i UEFA Europa League. Den 24 maj kommer de två storlagen göra upp om titeln på Friends Arena. Vi välkomnar profiler som Paul Pogba, Davy Klaassen och José Mourinho till Stockholm och Friends Arena.

Kategori: UEFA Europa League 2017
John Guidetti i kamp med Eric Bailly.

Nu avgörs semifinalerna

Fyra lag ska bli två. Nu ska det avgöras vilka två lag som kommer spela finalen i UEFA Europa League på Friends Arena den 24 maj. I kväll 21.05 sparkas semifinalreturerna i gång. Ajax och Manchester United är i ledning men Lyon och Celta Vigo har möjligheten att vända.
- Vi ska göra allt för att nå finalen på Friends Arena, säger John Guidetti, Celta Vigo.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Tord Holmgren i finalen -87.

Tord Holmgren med Europaminnen

24 maj spelas finalen av UEFA Europa League på Friends Arena. Tidigare hette turneringen UEFA-cupen och -82 och -87 tog IFK Göteborg de första, och hittills enda, segrarna för ett svenskt klubblag i Europa. För svenskfotboll berättar en av Göteborgs guldhjältar, Tord Holmgren, om den fantastiska våren 1982, om IFK Göteborgs segerrecept och om stämningen kring en Europafinal.

Kategori: UEFA Europa League 2017
Rashford och United jublar

Manchester United uddamålssegrade

Manchester United vann den första semifinalen mot Celta Vigo i UEFA Europa League. Marcus Rashfords frisparksmål 20 minuter in i den andra halvleken blev matchens enda. Om en vecka spelas returen i England och för John Guidetti och hans Celta Vigo krävs en vändning av underläget för att nå finalen på Friends Arena den 24 maj.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter