Oscar Wendt redo för åttondelsfinal

Oscar Wendt

Efter en smått osannolik vändning mot Fiorentina på bortaplan tog Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach sig vidare till åttondelsfinal i UEFA Europa League. Nu väntar bortamöte mot tyska ligakollegan Schalke 04 när åttondelsfinalerna sparkas igång under torsdagskvällen - en match där Mönchengladbach kliver in med gott självförtroende efter seger mot just Schalke i helgen som gick.

När det tyska ligaschemat planerades inför säsongen var det få som kunde förutspå att mötet mellan Mönchengladbach och Schalke i omgång 23 skulle ha en extra krydda. Enbart fem dagar senare, i dag torsdag, spelas nämligen den första matchen av åttondelsfinalerna lagen mellan i UEFA Europa League.

- Det är en ovanlig situation där vi spelar mot den klubb som vi så sent som i helgen spelade ligamatch mot. Men vi tar med oss segern från helgen och är redo för ytterligare en match mot Schalke, säger Oscar Wendt.

Ja, för i helgens match var det just Mönchengladbach som drog det längsta strået. Laget var bättre än Schalke och gjorde tre raka mål fram till 4-1 under en dryg tiominutersperiod i mitten av den andra halvleken, där Oscar Wendt stod för 3-1 med ett precist avslut. Schalke reducerade visserligen till 4-2 med minuter kvar att spela men Mönchengladbach seger var rättvis.

- Roligt att göra mål och en skön vinst i ligan. Men det är inget vi kan luta oss tillbaka på när vi nu börjar dubbelmötet i Europa League på bortaplan. Det kommer bli två tuffa drabbningar där starka insatser krävs för att vi ska ta ett steg närmare en finalmatch på Friends Arena, säger Oscar Wendt.

Svenskdrabbning

I slutspelet finns tolv svenska spelare kvar fördelat på sju av de 16 kvarvarande lagen. Minst en svensk spelare kommer finnas med oss när slutspelet går vidare till kvartsfinalerna. I mötet Celta Vigo - Krasnodar finns nämligen svenska spelare på vardera sida. John Guidettis Celta vigo inleder hemma mot Viktor Claesson och Andreas Granqvist Krasnodar med matchstart 21.05.

Dagens åttondelsfinaler

19:00 Köpenhamn – Ajax
19:00 Rostov – Manchester United
19:00 APOEL – Anderlecht
21:05 Olympiacos – Besiktas
21:05 Lyon – Roma
21:05 Schalke – Mönchengladbach
21:05 Celta Vigo – Krasnodar

Svenskkollen

Tolv svenska spelare fördelade på sju lag återfinns i slutspelet i UEFA Europa League. Svenskollen inför åttondelsfinalerna presenterar hur de svenska spelarna presterade vid lagets senaste ligamatch.

Köpenhamn – Horsens
Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson fanns alla med från start och spelade hela matchen när FC Köpenhamn hemmaslog Horsens med klara 5-0. Mikael Antonsson ej med i matchtruppen.

Manchester United – Bournemouth
Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen när Manchester United spelade oavgjort, 1-1, hemma mot Bournemouth. Ibrahimovic missade en straff vid ställningen 1-1 och 20 minuter kvar att spela.

Mechelen – Anderlecht
Isaac Kiese Thelin
fick hoppa in med tre ordinarie spelminuter kvar att spela när Anderlecht jagade ett kvitteringsmål på bortaplan mot Mechelen. Mechelen höll dock undan och vann matchen med 3-2.

Waasland-Beveren– Gent
Varken Jacob Rinne eller Emir Kujovic fick speltid när Gent bortaslog Waasland-Beveren med 3-2.

Mönchengladbach - Schalke
Oscar Wendt
spelade hela matchen när Mönchengladbach hemmaslog Schalke med 4-2. Oscar Wendt målskytt fram till 3-1 i mitten av den andra halvleken.

Barcelona – Celta Vigo
John Guidetti
spelade 63 minuter när Celta Vigo bortaföll mot Barcelona med klara 5-0.

Krasnodar – Spartak Moskva
Andreas Granqvist och Viktor Claesson startade båda när Krasnodar spelade 2-2 med Spartak Moskva på hemmaplan. Claesson utbytt efter drygt 70 spelade minuter.