Guidetti målskytt när Celta Vigo vann

John Guidetti

John Guidetti var tillbaka i startelvan efter skada när Celta Vigo tog emot Genk i UEFA Europa Leagues kvartsfinal. Och det med besked - Guidetti stod för både mål och assist i 3-2-segern. Mötet Anderlecht mot Manchester United, med både Isaac Kiese Thelin och Zlatan Ibrahimovic i startelvorna, slutade 1-1. Returerna spelas om en vecka.

Genk fick en flygande start på bortaplan mot Celta Vigo och tog ledningen redan efter tio spelade minuter. Men Celta Vigo gjorde snabb comeback i matchen och hade vänt till 2-1 innan 20 minuter var passerade. John Guidetti med assist till 1-1-målet.

Innan domaren blåste för halvtid skulle även Guidetti noteras i målprotokollet. Anfallaren tog emot bollen i yttre delen av straffområdet, tog ett steg in i banan och satte distinkt bollen längst marken i det närmaste hörnet.

I den andra halvleken skulle dock Genk reducera till 3-2. Ett resultat som stod sig matchen ut. Guidetti och Celta Vigo reser alltså till Belgien om en vecka med en 3-2-ledning i bagaget.

Ibrahimovic och Kiese Thelin från start

Både Isaac Kiese Thelin och Zlatan Ibrahimovic startade i matchen mellan Anderlecht och Manchester United. Mkhitaryan gav United ledningen med knappt tio minuter kvar av första halvleken men med mindre än fem minuter kvar av matchen kunde Anderlecht kvittera.

Isaac Kiese Thelin sade inför matchen att ett bra resultat på hemmaplan var viktigt att få med sig till returen i England. Nu slutade matchen 1-1 och det sena kvitteringsmålet kan komma att vara viktigt för belgiska Anderlecht.

Ajax och Lyon segrade

I de två övriga matcherna utan svensk medverkan stod Ajax och Lyon som segrare. Ajax tog emot Schalke på hemmaplan och dubbla mål av danske Klaassen satte Ajax i en god sits inför returen om en vecka.

Matchen Lyon mot Besiktas försenades efter oroligheter på läktaren men kunde till slut blåsas igång. Besiktas fick en smakstart och Ryan Babel kunde i den 15 matchminuter pricka in 1-0 till gästande Besiktas. Länge stod sig Babels inledande mål och Besiktas såg ut att plocka med sig en viktig uddamålsseger hem till Turkiet. Men med mindre än tio minuter kvar att spela kunde Lyon inom loppet av två minuter både kvittera och ta ledningen. Matchen slutade 2-1.

Om en vecka, 20 april, spelas returerna och efter ytterligare 90 minuter fotboll kommer det stå klart vilka fyra lag som blir klara för semifinal. Den 24 maj spelas sedan finalen på Friends Arena.

Länkar i texten tar er till matchens höjdpunkter hos UEFA. Ytterligare information om matcherna på UEFA.com.