Kvartsfinaldags i UEFA Europa League

Wass och Guidetti
Wass och Guidetti firar efter vinsten mot Krasnodar i åttondelsfinalerna.

En knapp månad har gått sedan åttondelsfinalerna spelades klart. Nu är det åter dags för slutspelsmatcher i UEFA Europa League. Om en dryg månad spelas finalen på Friends Arena och i kväll sparkas de första kvartsfinalerna i gång. John Guidetti, Celta Vigo, Zlatan Ibrahimovic, Manchester United, och Isaac Kiese Thelin, Anderlecht, är de tre svenskar som fortfarande har chans att nå finalen den 24 maj.

- Vi ser fram emot kvartsfinalerna mot Genk, säger John Guidetti.

16 lag blev åtta. Åttondelsfinalerna avgjordes för en knapp månad sedan och i jakten på en finalbiljett på Friends Arena återstår Lyon, Besiktas, Ajax, Schalke, Celta Vigo, Genk, Anderlecht och Manchester United.

Under torsdagskvällen, 21.05, sparkas de första kvartsfinalerna igång. Åtta lag ska efter två matcher bli fyra till semifinalerna. John Guidetti, som den senaste tiden rehabiliterat från den knäskada han ådrog sig dagarna innan senaste landslagslägret, och Celta Vigo slog i åttondelsfinalen ut Krasnodar med totalt 4-1. När laget nu tar emot Genk på hemmaplan återfinns John Guidetti i matchtruppen.

- Vi visste att returmatchen i Krasnodar skulle bli tuff men laget gjorde en stark insats och vann med trygga 2-0. Nu ser vi fram emot kvartsfinalerna mot Genk och kommer jobba hårt för att ta oss vidare mot finalen och Friends Arena, säger John Guidetti.

Till semifinal kommer i vilket fall minst en svensk spelare finnas kvar. I ena kvartsfinalen finns nämligen svenska spelare i båda lagen, Anderlecht och Manchester United. Anderlecht tog två 1-0-segrar mot APOEL i åttondelsfinalerna medan Manchester United tog sig vidare efter 1-1 borta och 1-0 hemma mot Rostov.

- Manchester United är en tuff uppgift men vi tror på oss själva. Vi behöver få till ett bra resultat på hemmaplan som vi kan ta med oss till returen i England nästa vecka, säger Isaac Kiese Thelin.

Så spelas kvartsfinalerna
Spelas 13 och 20 april. Matchstart 21.05.

Anderlecht - Manchester United
Celta Vigo - Genk
Ajax - Schalke 04
Lyon - Besiktas