Manchester United uddamålssegrade

Manchester United jublar

Manchester United vann den första semifinalen mot Celta Vigo i UEFA Europa League. Marcus Rashfords frisparksmål 20 minuter in i den andra halvleken blev matchens enda. Om en vecka spelas returen i England och för John Guidetti och hans Celta Vigo krävs en vändning av underläget för att nå finalen på Friends Arena den 24 maj.

John Guidetti startade i Celta Vigos anfall och spelade hela matchen. Den första halvleken slutade mållös där Celta Vigo hade mest boll men United de hetaste chanserna. Två gånger om tvingade Rashford och Mchitarjan Celta Vigos målvakt Alvarez till fina parader. Men det var ynglingen Marcus Rashford, 19 år, i Manchester United som skulle bli matchhjälte i den första semifinalen.

Efter drygt 20 minuter i den andra halvleken tilldömdes United en frispark utanför straffområdet. Rashford klev fram och slog till med en frispark i målvaktens hörn - en frispark Alvarez möjligen borde kunnat hantera på ett bättre sätt.

Målet blev matchens enda och Manchester United kan nu resa hem till England med uddamålssegern 1-0 från bortaplan. Ett viktigt mål för United i jakten på en finalbiljett på Friends Arena. Om en vecka, torsdag 11 maj 21.05, sparkas returen lagen mellan igång.

Senaste nytt: UEFA Europa League 2017